Praktische informatie tijdens het verblijf

Hier vindt u alles wat u weten wil, en nog veel meer. Mocht er iets missen, vraagt het ons bij de receptie.

Zoek op alfabet

A

Adres Camping l’Aventure. Ons adres is “Camping l’Aventure, Le Léat, 73110 Presle, France”

AED. Bij de receptie is een AED (Automatische Externe Defibrillator) aanwezig.

Afval. Ook in Frankrijk wordt afval gescheiden. Op uw plek vindt u bakken voor plastik, glas, compost en rest afval. Op de bakken staat wat er in mag. Bak vol of u checkt uit? Bij de poort staan de vuil containers. De compostbak staat in het bos, richting speelveld. Alvast bedankt voor uw medewerking!

Afwas. Voor de afwas zijn er meerdere wasbakken met warm water beschikbaar buiten bij het sanitaire. Gebruik alleen afwasmiddel, verder niets (geen chemische producten) in de goodsteen legen.

Activiteiten. We organiseren veel leuke activiteiten voor u en uw kinderen. Op de camping wordt het meeste uitgevoerd door ons animatie team. De buitensport activiteiten staan onder de professionele begeleiding van Vos Outdoor. Op het informatiebord op het terras vindt u het hele programma. Voor sommige activiteiten zijn beperkte plaatsen dus denkt u erom zich op tijd op te geven.

B

Brand. In geval van brand gebruikt u direct de brandblussers die op het terrein staan. Laat iemand anders direct een personeelslid waarschuwen zodat de brandweer wordt gebeld.

Brood bestellen. Elke ochtend vroeg brengt een plaatselijke bakker vers brood naar de camping. U kunt iedere avond voor 16.00 bij de receptie uw bestelling doorgeven en het ’s morgens vanaf 8.00 uur in het restaurant ophalen.

C

Chemisch toilet. U mag uw chemisch toilet NIET legen op de camping. Omdat wij buiten het dorp liggen zijn wij helaas niet aangesloten op de riolering en gebruiken een septic tank. Daar mag geen chemische toevoeging inkomen omdat de boel anders ontregeld raakt. In het dal vlakbij La Rochette is een plaats waar campers hun toilet kunnen legen, hier kunnen alle chemisch toiletten terecht. Gebruik deze gps-lokatie (45.452176, 6.101880) of vraag het ons bij de receptie.

COVID. In Frankrijk volgen we de Franse regels. Houdt afstand in publieke ruimtes en bij symptomen of twijfel, laat u testen.

Credit card gebruik. Bij de receptie kunt u met credit card betalen. Wij schrijven normaal gesproken tijdens uw verblijf op uw rekening bij wat u verbruikt zodat u bij vertrek alles in een keer kunt nakijken en afrekenen.

D

Drank gebruik. In de bar kan een licht alcoholisch drankje gekocht worden. Wij schenken geen sterke drank. Voor de jongeren gelden hier de zelfde regels als in Nederland: pas vanaf 18 jr mag er alchol genuttigd worden. Geeft u uw kind toch drank dan is dat geheel op eigen verantwoordelijkheid. Ook in de grote tent en bij het boven-kampvuur is drank gebruik door jongeren niet toegestaan. Als een van de medewerkers dit ziet zal het altijd aan de ouders gemeld worden. Er wordt dan verwacht dat ouders hun kinderen hierop aanspreken.

Dokter. Op afspraak (+33 479 25 53 88) kunt u terecht bij de dokter in La Rochette, op 15 minuten rijden afstand. Dokters Jean Luc Bonhomme en Philippe Vittoz, Place Giabiconi 2, 73110 La Rochette.

Douches. U vindt de douches in het sanitaire gebouw. Ze hebben lekker warm water, zijn schoon en ook nog gratis. Graag na gebruik de douche cabine netjes achterlaten voor de volgende gebruiker. U kunt hier voor de trekker gebruiken.

E

EHBO. Er kan altijd iets gebeuren op de camping. Bij de receptie / bar is een EHBO doos aanwezig en we zijn altijd bereid u te helpen.

Elektriciteit gebruik. Voor elke plek is een electra aansluiting aanwezig, gebruik ervan is inbegrepen. Wij proberen op ons energie verbruik te letten en is veel verlichting uitgerust met een bewegingssensor. U kunt zelf natuurlijk ook op uw energie gebruik letten.

Excursies. Die zijn er bijna elke dag! Zie ‘Activiteiten’ voor het wat en hoe.

Evacuatieplan. Het evacuatie plan is beschikbaar bij de receptie en ligt ter informatie in uw tent. Of wordt aan u mee gegeven bij het inchecken.

F

Fooi. In Frankrijk staat ‘service charge’ vaak al op de bon en het geven van extra fooi is dan niet nodig. Afronden is voldoende en gewaardeerd. Voor het personeel van Camping l’Aventure en Vos Outdoor hebben wij een gezamelijke fooienpot staan bij de bar. Na het seizoen, in de winter, organiseren wij hiermee een geweldige skiweekend voor iedereen die gewerkt heeft. U bent vrij om hieraan een bedrag te leveren, het wordt natuurlijk enorm gewaardeerd!

G

Grote tent. Op het speelveld is een grote tent neergezet speciaal voor onze jongeren. Zij hebben zo een eigen plek om te chillen. Er is verlichting aanwezig en wanneer het licht uitgaat is het tijd om te gaan slapen. Wij vragen om normaal met de spullen om te gaan en alles is op eigen risico. Drank gebruik in de grote tent is niet toegestaan.

H

Handicap. Voor gasten met een handicap hebben wij een speciale douche/toilet unit in het sanitaire. In geval van vragen, wendt u zich aub tot de receptie.

I

Internet/4G. Op de hele camping is goede verbinding met een 4G netwerk. U kunt dit met uw eigen mobiel gebruiken, normaal gesproken tegen dezelfde tarieven als thuis. Bij twijfel vraag het uw provider. Voor onze gratis WiFi, zie ‘WiFi.’

Informatie omgeving (zie Lokale aciviteiten).

J

Jesse en Brechtje. Jesse en Brechtje zijn samen de trotse camping eigenaren en staan altijd voor u klaar. Brechtje heeft een onderwijs achtergrond en Jesse heeft zijn buitensport bedrijf Vos Outdoor. Met Camping l’Aventure is een lang gekoesterde droom in vervulling gegaan en zij delen hem graag met u!

K

Kampvuur. Het maken van vuur op uw plek en/of op de camping is verboden. Wij hebben hiervoor 2 officiele kampvuur plaatsen, 1 bij het terras en 1 meer voor de jeugd bovenaan het weideveld. Brandhout is aanwezig. Belangrijk: er is geen supervisie en alles wat betreft het kampvuur is op eigen risico.

L

Lokale activiteiten. In de buurt is veel te doen. In de receptie ligt onze Informatie map vol ideeen over wandelingen, marktjes, leuke stadjes, wijnroutes, zwem meertjes en nog veel meer. Het animatie programma staat op het bord op het terras, ook alle outdoor aktiviteiten van Vos Outdoor.

M

Maaltijden. Wat is pas echt vakantie? Als er voor u wordt gekookt! Elke dag bereidt onze chef een 3-gangen maaltijd voor wie er ook maar mee wil eten. Op het bord op het terras staat wat het menu is. Dit dinner wordt om 19.00 geserveerd in het restaurant en kost € 15. Voor jongeren van 10 tot 16 jr. is de prijs € 10 en voor iedereen onder de 10 jr. € 8. Water, tafelwijn en limonade is inbegrepen. Het enige dat u nog hoeft te doen is… uzelf opgeven voor 12 uur ’s morgens.

N

Noodgevallen. 112 is het nummer dat altijd werkt voor alle noodgevallen. Als er iets aan de hand is, laat het ook de receptie weten, of camping eigenaar Jesse (+33 7 76048806).

O

Opladen electrische auto. Op de camping is geen oplaad punt. In het dal in La Rochette zijn er 2, dit is op 15 minuten rijden. ‘Réseau eborn Charging Station’ (Rue du 8 Mai 1945, 73110 Valgelon-La Rochette) en ‘KiWhi Pass Charging Station’ (6 Avenue du Centenaire, 73110 Valgelon-La Rochette).

P

Parkeren. Parkeren is gratis. Bij aankomst zullen wij u laten zien waar u kunt staan, afhankelijk van uw plek bovenaan bij de poort of langs het pad omlaag.

Post ontvangen/versturen. Om post te ontvangen, stuur het naar Camping l’Aventure, Le Léat, 73110 Presle, France. Laat duidelijk uw (boek)naam erop zetten en als het kan het nummer van uw plek. Dan laten wij u weten als er iets voor u is gekomen. Wilt u iets versturen? Bij de receptie kunt u postzegels kopen, wij gooien het dan voor u in de bus.

R

Receptie. De receptie is elke dag open van 8.00 tot 12.00 en van 15.00 tot 19.00. Het kan voorkomen dat wij ergens op de camping bezig zijn, dan staat dat aangegeven en zijn we snel weer terug. Voor noodgevallen buiten de openingstijden belt u Jesse (+33 7 76048806).

S

Sanitaire gebruik (zie Toiletten en Douches).

Speelveld. Op de camping is een groot speel veld. Hier staat een tafeltennistafel, er kan gevoetbald worden en er is nog meer sport en spel materiaal aanwezig. Ga normaal met de spullen om zodat iedereen er plezier aan kan beleven. Naast het speelveld is een helling met een beekje. Mocht er een bal over de rand gaan, haal hem niet zelf maar vraag een camping medewerker.

T

Tandarts. Op afspraak (+33 476 45 13 34) kunt u terecht bij de tandarts in Allavard, op 15 minuten rijden afstand. Tandarts/ orthodontiste dr. Bealem-Collin, 21 Rue Niepce , 38580 in Allavard.

Terrein. De camping heeft ook een groot stuk terrein in het bos, op een erg steile helling. Het betreden van het bos is geheel op eigen risico. Een groot gedeelte van het bos is makkelijk toegangkelijk en er loopt een leuk stroompje doorheen waar kinderen perfect op ontdekkingstocht kunnen gaan. Echter let op waar het terrein steiler naar beneden loopt, daar is een afgrond! Dit is duidelijk afgezet met een touw en bordjes ‘Pas op afgrond!’

Toiletten. U vindt de toiletten in het sanitaire gebouw. Als camping buiten de bebouwde kom hebben wij geen riool aansluiten maar gebruiken een septictank. Daarom is het EXTRA belangrijk dat er NIETS in het toilet wordt gegooid. Alleen toilet papier. Elke hokje heeft een afvalbak voor andere dingen. Dank u!

W

Wassen/ wasmachine. Tegenover het sanitaire zijn was bakken voor de afwas en 1 grote voor het wassen van kleding. Er is er nog eentje aan de andere kant van het gebouw. Verder staat er een wasmachine die u kunt gebruiken. Neem zelf waspoeder mee. De kosten per machine zijn 3euro, laat de receptie even weten als u heeft gewassen, dan zetten we het op uw rekening.

WiFi. Bij de bar is een gratis WiFi punt. Dit is hoofdzakelijk bedoeld voor het bekijken van mail. In onze vallei is helaas nog geen glasvezel dus is de WiFi vanwege de beperkte snelheid niet geschikt voor downloaden van films etc. De WiFi is voor iedereen, houd hier rekening mee.

Z

Zwembad / Zwemmen: In La Rochette is het publique zwembad. Het zwembad is geopend van maandag t/m zaterdag 10:00 t/m 19:00 uur en op zondag van 10:00t/m 20:00 uur. Belangrijk bij het zwembad is dat de regels die er zijn nageleefd worden. Speciaal voor de mannen onder ons een strakke zwembroek is verplicht.